-
Alvi’s Drift jest to rodzinna winnica zlokalizowana w Breede River Valley w RPA, należąca do rodziny Van Der Merwe. Nazwa winnicy pochodzi od znajdującego się w pobliżu farmy dryfu przecinającego rzekę Breede. Winnica zbudowana została w 1928 roku przez dziadka Alviego, który teraz kontynuuje tradycję rodzinną i wraz ze swoim bratem, prawnikiem Johnem stoją na czele biznesu rodzinnego. Winnice Alvi’s Drift uprawiane są zgodnie z filozofią minimalnej interwencji oraz przy użyciu naturalnego kompostu. Najlepsze bloki każdej z odmian są ręcznie zbierane oraz skrupulatnie zarządzane w celu osiągnięcia optymalnej jakości.
Produktów w sklepie: 23 -
Brak opisuProduktów w sklepie: 4
-
RZEMIEŚLNICZY BROWARW ZGODZIE Z NATURĄ
Bytów Browar Kaszubski znajduje się na pięknych i czystych terenach. Regionalne piwo jest warzone metodami tradycyjnymi z dużą pasją i zaangażowaniem.
Cieszy nas fakt, iż możemy kontynuować piwowarską tradycję Bytowa, której początek sięga XIX wieku.
Nasze pierwsze piwo - Bytów Jasne Pełne - zostało rozlane do butelek i wyruszyło w Polskę w styczniu 2016 roku. Od tego czasu sukcesywnie rozwijamy naszą ofertę. Obecnie warzymy kilkadziesiąt rodzajów rzemieślniczych piw w tym klasyczne gatunki dolnej i górnej fermentacji. Ponadto mamy w swojej ofercie smakowe Lagery z dodatkiem naturalnych soków i syropów. Eksperymentujemy także z nowofalowymi stylami tworząc docenione przez koneserów RISy oraz znaną już przez wielu serię piw „Szlakiem Bytów”.
Od pierwszego dnia naszej działalności współpracujemy również z browarami kontraktowymi, czego owocem są udane piwa w kooperacji. Możemy śmiało powiedzieć, że piwna rewolucja na dobre rozgościła się w Bytowie.
Naszym głównym celem działania jest rozwój świadomości piwnej poprzez edukacje piwną oraz promowanie smacznych, tworzonych w zgodzie z naturą produktów rzemieślniczych. Propagujemy świadomy i zdrowy styl życia aktywnie wspierając wydarzenia sportowe w których czynnie uczestniczymy.
Nasze piwa powstają w naturalnym cyklu produkcyjnym z najlepszych dostępnych na rynku składników. Nie przyspieszamy sztucznie procesów fermentacji i leżakowania, ani nie filtrujemy piwa przez rozlaniem do butelek. Dzięki temu nasze produkty charakteryzują się oryginalnym, bardzo wyrazistym smakiem i aromatem.
Trzymając w ręku butelkę BYTOWA masz pewność, że w środku odnajdziesz piwo prosto z serca Kaszub tworzone z tego co najlepsze w naturze.
Produktów w sklepie: 8 -
Nazwany na cześć seniora Amadora, człowieka ze swojej ziemi, który w XVIII wieku opiekował się winnicą. CLOS AMADOR TO POSZANOWANIE TRADYCJI, JAKOŚCI I ELEGANCJI. ZNAJDUJEMY SIĘ 35 km na południe od Barcelony, w Sant Sadurní d’Anoia, sercu Cava. Winnice clos amador mają ponad 20 lat i znajdują się około 250 m n.p.m. Używamy wyłącznie rdzennych odmian winorośli, które nadają tożsamość naszym winoroślom: Macabeu Xarel lo Parellada oraz Trepat dla różu.
Produktów w sklepie: 1 -
De Haan Altés to mały rodzinny projekt, który łączy w sobie wiedzę i zapał do hiszpańskich win Anglika Rafaela De Haana z sercem, pasją i związkiem z katalońską krainą Núria Altés. Naszym celem jest produkcja win zgodnie z naszymi wartościami: ekologicznymi (jeśli to możliwe), zrównoważonymi i najwyższej jakości. W wyniku tego małżeństwa powstały 2 winnice: - Herència Altés w DO Terra Alta: 55 hektarów ekologicznych winnic z w pełni wyposażoną winiarnią. - Bodegas Valdaya w DO Ribera del Duero: winiarnia-butik, gdzie wspólnie z rodziną González produkujemy 3 wina Tempranillo ze starych winnic położonych na dużych wysokościach. Naszym celem jest oferowanie świeżych win reprezentatywnych dla każdego obszaru, w którym produkujemy z zachowaniem dbałości o krajobraz i środowisko: Oprócz pracy z rolnictwem ekologicznym, jesteśmy również zaangażowani w bogactwo bioróżnorodności, dlatego od kilku lat pracujemy nad odzyskaniem rodzimej fauny i flory, posadziliśmy ponad 12 000 roślin z 80 różnych gatunków i umożliwiliśmy różne przestrzenie i siedliska lokalnej fauny. Nasze obiekty są zasilane energią słoneczną (obecnie 80%) i jesteśmy mocno zaangażowani w zmniejszanie naszego śladu węglowego w nadchodzących latach.
Produktów w sklepie: 1 -
Winnice Eikendal, położone w tzw. „Złotym Trójkącie”. w górskim i morskim mikroklimacie, idealnym do produkcji wina wysokiej jakości. Od 1981 r. 76 hektarowa farma wina jest własnością rodziny Saager z Zurychu w Szwajcarii. Szwajcarscy właściciele dostrzegli i wielki potencjał tego obszaru i szybko zmodernizowali istniejąca winnice i winiarnie. Oddział Helderberg, a zboczach góry Helderberg, produkuje jedne z najlepszych win na Przylądku. Chłodzące działanie morskiej bryzy z pobliskiej False Bay w połączeniu z doskonałą strukturą gleby w winnicach Eikendal tworzą idealne warunki do uprawy szlachetnych, klasycznych odmian winogron. Efekt łagodzący Oceanu Atlantyckiego skutkuje chłodnymi popołudniami i wieczorami, które są idealne do produkcji wysokiej jakości winogron. Wina Eikendal są prawdziwym odzwierciedleniem naszego korzystnego Terroiru, intensywnie wyrażonego mocną strukturą, podobnie jak Helderberg Mountain, a jednocześnie hartowanego elegancją i finezją, jak tylko chłodzące bryzy oceaniczne mogą zapewnić.
Produktów w sklepie: 3 -
Kanonkop to posiadłość znajdująca się od czterech pokoleń w rękach rodziny Kriege. Usytuowana jest na zboczach Góry Simonsberg w regionie Stellenbosch i obejmuje obszar ok. 100 ha obsadzonych winnicami porównywalnymi z europejskimi Premier Cru czy First Growth. W 1991 roku Beyers Truter (uważany za “King of Pinotage”) zostaje wybrany jako Winemaker of the Year podczas Wine and Spirit Competition w Londynie. Paul Sauer kilkakrotnie wygrywał Pichon Longueviller Comtessa da Lalande Trophy dla najlepszego blendu, a Pinotage otrzymał Grad Jury Prize podczas Mondial w Kanadzie. W 2013 i 2015 roku winnica została okrzyknięta South African Producer of the Year podczas International Wine and Spirits Competition w Londynie.
Produktów w sklepie: 4 -
Pasja i poświęcenie, którym kieruje się winnica Lanzerac, zawdzięcza tamtejszemu hodowcy winorośli, Danie Malherbe, który jest na czele Lanzerac od 2008 roku.
Danie opiera swój sukces w winnicach na uproszczonej filozofii, którą jest szacunek, skromność i uczciwość. Głęboko wierzy, że stosując te trzy zasady nigdy nie będziesz rozczarowany wynikiem. Dzięki tej filozofii jest w stanie zapewnić wysokiej jakości wino.
Lanzerac znajduje się na zachodnim zboczu Botmaskop w dolinie Jonkershoek i obejmuje 150 hektarów, z których około 45 hektarów jest obsadzonych winoroślą. Pozostałe 105 hektarów pozostawiło bez zmian górzyste fynbos.
Gospodarstwo ma bogate i żyzne gleby Tukulu, z dużą ilością rozłożonego granitu na pogórzu Botmaskop. Każda gleba winnicy jest zarządzana w różny sposób w zależności od odmian, rodzaju gleby i potencjału.
Winnice mają zasięg od 100 do 500 metrów nad poziomem morza ze zboczami skierowanymi na północ i zachód.
Wiek winnic waha się od nowo zasadzonych w 2017 do 22 lat.Praktyki winiarskie Lanzerac mają na celu osiągnięcie idealnej równowagi między zdrowymi winoroślami a niską wydajnością w celu produkcji najlepszych win. Próbki gleby pobierane są co trzy lata w celu określenia dobrostanu gleby, podczas gdy próbki liści są analizowane corocznie w celu określenia rodzaju i ilości potrzebnych nawozów.
Produktów w sklepie: 5 -
Rainbow’s End to niewielka, butikowa winnica zlokalizowana w pobliżu Stellenbosch należąca do rodziny Malan. Produkują ograniczone ilości wina, które zdecydowanie posiada potencjał do konkurowania z najlepszymi na świecie. Najważniejsze jest dążenie do dobrze zbilansowanych win posiadających własny styl oraz unikalny charakter, korzystających z wyjątkowych darów posiadłości Rainbow’s End. Każdego roku dostosowywane są techniki winiarstwa tak, aby zapewnić możliwie najlepszy rezultat niezależnie od konkretnego stylu. Unikalny produkt oraz styl wina tworzony jest co rok – zgodnie z tym, co najlepszego oferuje konkretny sezon.
Produktów w sklepie: 4 -
Winiarnia Ridgeback znajduje się w północnej części malowniczego miasteczka Paarl w Western Cape, na północnych stokach wspaniałej góry Paarl. Gospodarstwo rozciąga się na powierzchni 65 hektarów. Zachowanie bogatego dziedzictwa wiejskich proteas i fynbos, które kwitną w regionie, jest priorytetem, w ktory jesteśmy głęboko i nieustannie zaangażowani.
Nasze winnice są jednymi z najlepszych w Cape, a nasza winnica, która wychodzi na niewielką zaporę, jest domem dla obfitości ptactwa wodnego, które dodają uroku i spokojnej atmosfery tego miejsca.
Ridgeback oferuje miłośnikowi wina i / lub koneserowi degustację wina i przyjemność, która jest zakorzeniona w nagradzanej jakości, czego dowodem jest obszerna lista wyróżnień wina z winnicy.
Produktów w sklepie: 3 -
Winnica San Cassiano wzięła swoją nazwę od małej wsi San Cassiano, w centrum Mezzane. To osada odważnych motocyklistów i ludzi kochających przyrodę gdzie drzewa oliwne są dopieszczane słońcem. Wioska, w której starożytna nazwa Valpolicella miesza się z młodym podejściem entuzjastów wina. Miejsce ma wyjątkową osobowość, jest tworzone z rozmachem gdzie spotyka się miłość do natury. Albino Sella założył kilku hektarową posiadłość w 1964r. Po dwudziestu latach hodowli bydła zaczęto sadzić tutaj drzewa oliwne i winorośle. Od lat 80-tych posiadłość rozrosła się, a w 2000r Dołączył do niej wnuk Albino, Mirko Sella, osiągając trzy tysiące drzew oliwnych i cztery hektary winorośl. W 2004 Mirko założył Azienda Agricola San Cassiano wraz z olejarnią, piwnicą liczącą czternaście hektarów winnic i siedem hektarów gaju oliwnego. Głównie uprawiane są tutaj winorośle Corvinone, Corvina, Rondinella, Molinara i Oseleta. Wina San Cassiano są eleganckie i spójne z tradycją, ale wyprodukowaną w duchu nowoczesnej winifikacji.
Produktów w sklepie: 5 -
Właścicielem Vidigal jest duńsko-portugalski dyrektor zarządzający António Mendes Lopes (60%) oraz norweska firma inwestycyjna (40%). António Lopes ma ponad 30- letnie doświadczenie w świecie wina. Założył firmę Wine Import w Danii, importując wina z wielu regionów świata do Danii, dając mu wiedzę i doświadczenie na poziomie globalnym. António Mendes Lopes aktywnie uczestniczy w procesie produkcji wina razem ze swoimi dwoma głównymi enologami: António Ventura (portugalski enolog roku 2006) i Rafaelem Neuparthem. Jeśli chodzi o produkcję, Vidigal posiada partnerstwa na terenie Lizbony reprezentujące 1112 akrów winnic, a także w innych portugalskich regionach winiarskich: Tagus, Douro, Alentejo, Dão, Beiras i Vinho Verde.
Większość win produkowanych przez Vidigal, w szczególności te z regionu Lizbony, pochodzi z winnic położonych blisko Oceanu Atlantyckiego i dzięki temu morska bryza wpływa na produkowane przez nas wina, oferując nam gamę win świeżych i zawsze bardzo owocowe. Główne odmiany winorośli stosowane przez Vidigal to: Touriga Nacional, Aragonez (Tinta Roriz), Castelão, Syrah i Cabernet.
Produktów w sklepie: 4 -
Villiera Wines jest jedną z największych rodzinnych winnic w słynnym winiarskim regionie Stellenbosch, Western Cape [RPA]. Od lat jest własnością rodziny Grier, a główny winiarz Jeff Grier jest absolwentem Wydziału Uprawy Winnej Latrośli i Enologii (Department of Viticulture and Oenology) na Uniwersytecie Stellenbosch. Villiera Wines jako pionierskie przedsiębiorstwo produkujące wina gatunkowe, nagrodzone członkostwem Biodiversity of Wine Initiative, czynnie bierze udział w ochronie środowiska. Wiele uwagi poświęca się inicjatywom dot. ochrony wód, recyklingu i ekologizacji. Filozofia ta doprowadziła do powstania żywego ekosystemu na farmie. W 2017 roku Villiera została uhonorowana tytułem Green Company of the Year podczas ceremonii The Drinks Business Awards. Dodatkowo, warto zaznaczyć, iż wina Villiera Wines są odpowiednie dla wegan i wegetarian.
Produktów w sklepie: 17