Opis
Banghoek jest idealnym miejscem na Cabernet Sauvignon. Zbierany jest wyłącznie na przełomie marca i kwietnia. Powolne dojrzewanie oraz zbieranie przy optymalnej dojrzałości powoduje niższy poziom alkoholu. Dostępne w młodym wieku, ale charakteryzuje się także dobrym potencjałem dojrzewania do 6 lat. Wino to docenią zarówno zwolennicy win ze Starego Świata, jak i Ci, którzy preferują owocowy styl Cabernet Sauvignon. Elegancko równoważy owoce czarnej porzeczki z ziemistym charakterem wina.
Gładkie taniny z długim finiszem o aromatach gorzkiej czekolady. W nosie wyczuwalna czarna porzeczka i pudełko po cygarach. Do 12-miesięcznego dojrzewania wykorzystano w 58% nowe beczki pierwszego napełnienia, 17% w beczkach z drugiego napełnienia oraz 25% – w beczkach francuskich trzeciego napełnienia. Dwukrotnie ciecz zbierana jest znad osadu a następnie wino jest butelkowane bez filtrowania lub klarowania, dlatego na dnie butelki możliwy naturalny osad. Do degustowania teraz lub w ciągu 2 do 5 lat.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.